close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Duurzaam doen

Als huurder kan je op verschillende manieren bijdragen aan een duurzamere wereld. Zo kan je zelf een hoop energie besparen door kleine aanpassingen. Besparing is niet alleen goed voor het milieu, het heeft direct invloed op je portemonnee. 

Vijf tips

1. Bespaar op licht. Vervang de lampen voor LED verlichting en doe gewoon de lichten uit als je er niet bent! Je wilt niet weten wat een verschil dat maakt op je energieverbruik.

2. Zet je verwarming een graadje lager. Doe een lekker vest aan en kruip met een dekentje op de bank. Super gezellig en goedkoper!

3. In de herfst en de winter kun je 's avonds de gordijnen beter dicht doen. Zo houd je de kou buiten en de warmte binnen.

4. Let op je douchetijd. Koop een timertje en gebruik die tijdens het douchen. Met vijf minuten kom je al best ver.

5. Gooi de energieslurpers het huis uit. Kijk eens kritisch naar alle apparaten in huis. Heb je ze echt nodig? En weet jij wat ze verbruiken? Echte energieslurpers zijn electrische kacheltjes, mobiele airco's, oude vrieskisten.

Watt's Up? Bespaarwedstrijd 2020

In 2020 riep de projectbeheerderscommissie een wedstrijd uit onder alle huurders. Kom met de ultieme bespaartip! Klik hier voor het verslag ervan.

Werkgroep duurzaam huurdersgedrag

Met huurders en projectbeheerders zijn we een werkgroep duurzaam huurdersgedrag gestart. De werkgroep wordt vooral gevormd door huurders zelf. Deze werkgroep werkt ideeën uit om huurders te motiveren tot energiebewust woongedrag.

Wil jij meedenken in deze werkgroep, of heb je goede ideeën voor acties richting de huurders, email dan naar duurzaamdoen-at-sjht.nl