close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

maandag 10 oktober 2022
nieuws-intro-picture-comment

Gemeente Enschede, SJHT en De Woonplaats gaan binnen twee jaar in totaal ongeveer 200 extra woningen toevoegen aan het sociale en middensegment. Dit betekent dat iedereen in Enschede een gelijke kans krijgt voor passende woonruimte binnen een korte tijd. Daarom zullen de woningen op vier locaties, verspreid door de gehele stad, gerealiseerd worden.

De vier locaties waar verschillende type woningen gebouwd worden zijn:

Het Stroink (eenheden van De Woonplaats)
Ekersdijk (eenheden van De Woonplaats)
Paulus Moreelsestraat (eenheden van De Woonplaats een SJHT)
Fazantstraat (eenheden van SJHT)

Waarom?

De gemiddelde zoektijd naar een sociale huurwoning in Enschede was in 2021 negen tot twaalf maanden. De vraag naar huurwoningen in het sociaal- en middensegment blijft groot. Deze vraag komt door de toegenomen krapte in de gehele woningmarkt. In de afgelopen periode steeg de druk op de woningmarkt sterk. Met als resultaat langere wachttijden voor (sociale) huurwoningen. Ook is de markt voor bereikbare koopwoningen erg overspannen. Om deze zoektijd niet op te laten lopen is het noodzakelijk snel nieuwe woningen toe te voegen. 

Meer informatie

Meer weten over dit project en de actuele stand van zaken? Bekijk alle actuele informatie op de speciaal ingerichte webpagina van de Gemeente Enschede.