close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

dinsdag 01 december 2020
nieuws-intro-picture-comment

Afvalscheiding in hoogbouw.

Gemeente Enschede en Twente Milieu plaatsen ruim 300 gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zodat bewoners in appartementencomplexen gratis hun groente-, fruit- en etensresten (gfe) kunnen inleveren.

Minder restafval door scheiden van gfe-afval

Voor bewoners van hoogbouw was het scheiden van gfe-afval nog niet eerder mogelijk. Daardoor moest het bij het restafval. Door gfe-afval te scheiden heb je straks minder restafval. Bij restafval betaal je per storting, maar gfe-afval storten is helemaal gratis. Het gfe-afval scheiden scheelt dus in de kosten. Daarbij wordt van de groente- fruit- en etensresten compost gemaakt, dat gebruikt wordt om bloemen en planten beter te laten groeien. Dus ook nog goed voor het milieu!

Bakje voor groente-, fruit- en etensresten

De Gemeente Enschede maakt het afval scheiden graag zo makkelijk mogelijk!  Om eenvoudig het gfe-afval te kunnen scheiden, krijg je als bewoner in hoogbouw eind dit jaar een gfe-bakje. Sommigen van jullie hebben intussen al een bakje ontvangen. Zet dit bakje bijvoorbeeld op het aanrecht, zodat het gfe-afval er direct in kan.

Waar komt de gfe-verzamelcontainer?

De gfe-verzamelcontainer komt (in het najaar van 2020) in de buurt van je appartementencomplex te staan, vaak bij de ondergrondse restafvalcontainer. Makkelijk, want zo kan je het gfe-afval op elk moment van de dag kwijt. Kijk hier waar bij jou de gfe-verzamelcontainer komt te staan.

Hoe werkt de gfe-verzamelcontainer?

De gfe-verzamelcontainer werkt net als de verzamelcontainer voor het restafval: je opent de container met je milieupas. Het gebruik van de gfe-verzamelcontainer is dus helemaal gratis.

Heb je een vraag?

Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Twente Milieu. Dat kan via het contactformulier of telefonisch op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur via het telefoonnummer 0900 – 852 01 11 (lokaal tarief).