close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SJHT en De Woonplaats slaan handen ineen voor studenten en jongeren

Corporaties bouwen samen aan oplossing tekort jongeren- en studentenhuisvesting

Als student of jongere is het steeds lastiger om woonruimte te vinden in Enschede. En dat baart zorgen. Enschede is een bruisende studentenstad en dat moet vooral zo blijven. Ook wil de stad jong talent na hun studie graag behouden. Dat betekent dat er kamers en studio’s bij moeten komen.  SJHT en De Woonplaats gaan hier samen mee aan de slag. De komende jaren willen ze zo’n 250 betaalbare eenheden bouwen om het voor deze doelgroep makkelijker te maken om woonruimte te vinden. Tegelijkertijd geloven zij er in dat het bouwen ook helpt om de druk op de totale woningmarkt in Enschede te verlagen.

Krachten bundelen

SJHT en De Woonplaats zoeken heel bewust de samenwerking op. Het huisvesten van studenten en jongeren is een vak apart en samen kunnen ze meer doen dan alleen. De Woonplaats ontwikkelt het vastgoed en SJHT neemt het beheer daarvan op zich. SJHT heeft namelijk de binding met de doelgroep en goede contacten met Saxion en de UT. Bovendien zijn zij echt gespecialiseerd in onder andere kamergewijze huisvesting van studenten en jongeren.

Grote vraag

De behoefte aan extra huisvesting voor studenten en jongeren is groot. De gemeente Enschede wil 3.500 extra kamers en studio’s toevoegen voor deze jonge doelgroep in de komende 7 jaar. SJHT en De Woonplaats willen daarvan nu het eerste deel samen oppakken. Ze onderzoeken samen met de gemeente de mogelijkheid om op korte termijn modulaire woningen te realiseren. Want hoe eerder hoe beter! Normaal gesproken duurt het gemiddeld 5 tot 10 jaar om nieuwe woningen te bouwen, maar de 'Crisis- en Herstelwet' geeft de gemeente en de corporaties de mogelijkheid dit proces aanzienlijk te versnellen. Daarnaast zijn er plannen voor zo’n 20 eenheden op een locatie nabij het centrum van Enschede.

Stads wonen

De corporaties richten zich op locaties in en rondom de binnenstad. Dat sluit mooi aan bij het bestaande bezit dat beide corporaties al hebben. Bovendien zijn het natuurlijk ook geliefde locaties voor studenten en jongeren om te wonen!