close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Checklist nieuwe huurders

Welkom als nieuwe huurder bij SJHT! Je hebt bij het tekenen van het huurcontract een checklist van ons meegekregen. Op de checklist staan dingen die je nu moet gaan regelen. Op deze pagina worden de onderwerpen toegelicht.

Inschrijven op je nieuwe adres doe je bij de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Op de website van de gemeente lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Vergeet daarnaast niet om je verhuizing door te geven aan andere instanties, zoals verzekeraar, bank, tandarts, sportvereniging etc.

Handige websites:

Controleer in je huurcontract onder het kopje 'Huurspecificatie' of gas, water en elektra (deels) in je servicekosten zitten. Is dat niet het geval, dan wordt dat onder de huurspecificatie uitgelegd en moet je zelf contracten afsluiten met een leverancier van jouw keuze. Woon je op Roombeek, dan heb je te maken met stadsverwarming en kun je alleen een contract afsluiten met Ennatuurlijk.

Handige websites:

Als je gebruik wil maken van televisie en internet, moet je zelf een contract afsluiten met een leverancier van jouw keuze. Wil je weten of glasvezel beschikbaar is op jouw adres, doe dan online een postcodecheck.

Handige websites:

Op de website van de Belastingdienst kun je een proefberekening maken om te zien of je voor huurtoeslag in aanmerking komt. Tevens kun je daar daadwerkelijk huurtoeslag aanvragen.

Let op: bij de berekening van de huurtoeslag wordt uitgegaan van de rekenhuur. Dit bestaat uit de kale huur en de volgende servicekosten: elektriciteit algemene ruimten en schoonmaakkosten algemene ruimten. Je vindt de bedragen terug in het huurcontract onder het kopje 'Huurspecificatie'.

Handige websites:

Wij raden je aan om in ieder geval een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) en inboedelverzekering af te sluiten. Voor een klein bedrag per maand kun je je inboedel verzekeren tegen brand-, water-, inbraak- en diefstalschade bij een verzekeraar van jouw keuze. Let op: bij de meeste verzekeraars geldt bij diefstal dat er braakschade moet zijn. Huur je een kamer, zorg er dan dus voor dat niet alleen de voordeur van het huis op slot zit, maar ook je eigen kamerdeur.

 

De milieupas geeft toegang tot een ondergrondse restafvalcontainer en afvalbrengpunten. De pas is adresgebonden en moet bij verhuizing achtergelaten worden voor de volgende bewoner(s). Heeft de vorige bewoner de pas niet achtergelaten, vraag dan binnen drie maanden gratis een nieuwe pas aan bij TwenteMilieu.

Naast het aanvragen van een nieuwe milieupas kun je bij TwenteMilieu terecht voor de afvalkalender, informatie over afval scheiden, tarieven en het melden van een defecte/volle ondergrondse container en afvaldump.

Handige websites:

 

Huur je een kamer, dan kan het zijn dat wij de gemeentelijke belastingen en heffingen in de huurprijs hebben verwerkt. Dus ontvang je een aanslag waterschapsbelasting van het GBLT, neem dan contact met ons op om te overleggen of je hiertegen bezwaar kunt maken.

Huur je een studio of appartement, dan krijg je één keer per jaar een aanslag voor gemeentelijke belastingen en heffingen. Of en hoe je kwijtschelding kunt aanvragen vind je op de website van het GBLT.

Handige websites:

Bij de SJHT wordt gewerkt met projectbeheerders. Samen vormen zij de projectbeheerderscommissie, die fungeert als huurdersvertegenwoordiging. De naam en het telefoonnummer van de projectbeheerder van het gebouw waar jij woont staat vermeld op de eerste verhuurnota, de rekening die je betaalt bij het ondertekenen van het huurcontract. Meer hierover op de pagina Huurdersorganisatie.

Via ons huurdersportaal Mijn SJHT kun je diverse huurzaken snel en makkelijk online regelen. Denk hierbij aan het wijzigen van je gegevens, huur betalen via iDeal, een reparatieverzoek indienen of huur opzeggen. Je moet inloggen om gebruik te kunnen maken van je account. Daarna kun je direct aan de slag.

Je kunt inloggen met jouw mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Als je het wachtwoord niet meer weet, kun je via 'wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aanvragen.

 

Als je woonruimte accepteert van een van de aanbieders op Roomspot, wordt je automatisch uitgeschreven. Je kunt je gratis opnieuw inschrijven voor het geval je in de toekomst wil verhuizen.

Als je de leeftijd van 30 bereikt, kun je niet langer bij ons blijven wonen. Schrijf je alvast in bij een 'gewone' woningcorporatie en begin op tijd met reageren.

Handige websites: