close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Overlast

Heb je last van huisgenoten of van buren? Bespreek dit dan eerst met de (vermeende) veroorzaker. Vaak beseft iemand niet dat hij of zij overlast veroorzaakt, totdat je hem of haar erop wijst. Vervolgens zijn zij vaak bereid om mee te werken aan een oplossing. Maak samen duidelijke en haalbare afspraken. Onze ervaring leert dat het merendeel op deze manier (met behoud van de onderlinge relatie) opgelost kan worden.

Op de website van 'Problemen met je buren' vind je meer informatie en suggesties over hoe je problemen met je buren kunt oplossen.

Veelgestelde vragen

Overlast melden bij SJHT

Als de stappen die je zelf hebt ondernomen er niet toe leiden dat de overlast stopt, verzoeken we je om ons via Mijn SJHT schriftelijk op de hoogte te brengen van de situatie. We proberen de klacht dan samen met jou en de veroorzaker op te lossen.

Inschakelen buurtbemiddeling

Je kunt zowel in Enschede als in Hengelo ook Buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling ondersteunt buurtgenoten die een conflict hebben, om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Daarvoor worden buurtbemiddelaars ingezet. Dit zijn vrijwilligers die naar het verhaal van beide kanten luisteren, geen oordeel geven, neutraal zijn en begeleiden naar een oplossing. Ondersteuning van buurtbemiddelaars is gratis.

Op onderstaande websites vind je meer informatie:

Buurtbemiddeling Enschede

Buurtbemiddeling Hengelo

Als de overlastgever aanhoudend overlast blijft veroorzaken en niet reageert op aanspreken door jou, ons en/of politie, dan is het van belang om een overlastdossier op te bouwen zodat er indien nodig juridische stappen genomen kunnen worden.

Ja. Bij ernstige overlast raden we je aan om de politie in te schakelen via telefoonnummer 0900 - 8844. Denk hierbij aan ernstige geluidsoverlast, geweld of als je je onveilig voelt.

Dit kun je online op een kaart melden bij de gemeente Enschede. Bezoek hiervoor de website https://enschede.slimmelden.nl/. Daar vind je tevens informatie over hoe je de melding maakt.